✓ Gratis levering Nederland & België (onder 50 euro) ✓ tot 2 jaar fabrieksgarantie ✓ 14 dagen bedenktijd

Winkelmand

Elektrische step kopen

Hoverboardvoordeel.nl staat bekend als dé online shop in hoverboards en hoverboard assessoires in Nederland. Wij beperken ons echter niet alleen tot hoverboards, maar bieden ook een groot assortiment aan elektrische steps aan. Dit transportmiddel, is net als de hoverboard, erg populair. Maar hoe werkt zo een elektrische step nu precies? Welke soorten elektrische steps zijn er en wat zijn de voordelen van zo een step? Mag hij gereden worden op de Nederlandse wegen? Welke elektrische steps hebben we allemaal in ons assortiment en hoe komen we onze klanten tegemoet? Dat vertellen we allemaal in dit artikel.

Hoe werkt een elektrische step?

De elektrische step verschilt qua bouw niet veel van de traditionele step. Het grootste verschil vind je in de werking ervan. De elektrische step hoef je namelijk niet op eigen kracht voort te bewegen; dat doen de, door elektriciteit aangedreven motoren, al voor je. Het enige dat je doet, is het besturen en tijdig afremmen van de step. De verschillende modellen zijn namelijk allemaal voorzien van twee schijfremmen en een noodrem. Natuurlijk betekent dat niet, dat je volledig afhankelijk moet zijn van het systeem van de step. Indien nodig, zul je ook zelf (met de voeten) moeten voortbewegen/afremmen, om bijvoorbeeld ongelukken te voorkomen.

Voor wie is de elektrische step geschikt?

Alhoewel we de elektrische step en andere, soortgelijke vervoersmiddelen vaker bij jongeren zien, betekent dat niet, dat het alleen voor deze groep bestemd is. Je kunt er, als volwassene, ook makkelijk mee aan het werk gaan (mits de step geschikt is voor de openbare weg). De elektrische step is namelijk goed verstelbaar, waardoor je er als volwassene altijd in zult ‘passen’. Houd natuurlijk rekening met de veiligheid en het feit, dat je soms enige tijd moet oefenen, voordat je de step probleemloos kunt besturen. Neem de aanwijzingen goed door en begeleid de iets kleinere kinderen, tot je er zeker van bent, dat ze het alleen aankunnen. Draag voor de veiligheid (vooral bij kleintjes) een helm en schaf eventueel ook knie – en armbeschermers aan.

 

Elektrische step met zadel of zonder zadel?

De elektrische step is dus geschikt voor alle leeftijden. Tot je je kunt voortbewegen op de step, is er geen vuiltje aan de lucht. Dat neemt echter niet weg, dat het voor sommigen wat minder comfortabel is, om voor langere tijd, staande voort te rijden. Speciaal, maar niet in het bijzonder voor deze groep, zijn bepaalde modellen, voorzien van een zadel. Dit maakt het rijden op de step stukken comfortabeler. Denk je dus, dat het van tijd tot tijd nodig is, een makkelijke, zittende houding aan te nemen tijdens het rijden, dan kun je het best, een elektrische step met zadel kopen. Vind je een zadel maar lastig, dan zijn er natuurlijk ook modellen zonder een zadel. Je vind beide soorten in het assortiment van Hoverboardvoordeel.nl.

 

Elektrische step met RDW keuring kopen

We beschrijven de elektrische step als een snel en makkelijk vervoersmiddel, waar je zelfs mee aan het werk kan gaan. Maar is de elektrische step nu wel geschikt voor op de openbare weg in Nederland? De elektrische step wordt gezien als een snorfiets, waarmee je pas op de openbare weg mag, als het goedgekeurd is door de RDW. Hier moet je wel minimaal 16 jaar voor zijn en bekend zijn met de regels, die gelden voor snorfietsen, aangezien je deze zult moeten opvolgen. Kinderen jonger dan 16 jaar, mogen hierdoor niet op de openbare weg met een elektrische step. De step wordt bij keuring voorzien van een kentekenplaat en moet voldoen aan de vereisten, gesteld door de RDW.

Daarnaast word je ook verplicht, een WA verzekering te nemen. Waar je ook rekening mee moet houden, is de toegestane snelheid van je elektrische step. Over het algemeen, gaan deze steppen tot zeker 30 km/u, maar op de openbare weg, mag je er maximaal 18 km/u mee rijden. Ben je dus van plan, met je elektrische step op de openbare weg te gaan, dan zul je met al deze zaken rekening moeten houden. Bij het samenstellen van ons assortiment elektrische steppen, hebben wij van Hoverboardvoordeel.nl, ook hieraan gedacht. Enkele van onze modellen (de Stigo en Stigo XL) zijn namelijk reeds voorzien van een typegoedkeuring. Daarnaast kunnen we er ook voor zorgen dat de keuring en kenteken van andere niet gekeurde modellen, die geschikt zijn voor de openbare weg, voor je in orde worden gemaakt. Van Hoverboardvoordeel.nl kun je dus complete service verwachten.

Voordelen van elektrische steppen

Wat maakt het nu aantrekkelijk om een elektrische step te kopen, welke voordelen heb je eraan? Het eerste en meest belangrijke voordeel, is het groot gebruiksgemak. Je kunt er bijna overal mee naartoe gaan en vanwege de gemakkelijke opstap, is het ook te gebruiken voor de minder validen. Daarnaast is de elektrische step goed wendbaar, wat betekent dat je het zelfs op de binnenplaats kunt gebruiken. Voor werknemers die zich gedurende de werktijden over grote afstanden moeten verplaatsen, is de elektrische step een geschikte en leuke oplossing.

Een ander pluspunt is de aanwezigheid van vering en luchtbanden, die ervoor zorgen, dat je oneffenheden op de weg, nauwelijks opmerkt. Ben je nu op plaats van bestemming of ga je er juist naartoe en wil je je step opbergen?

Dat kan met de modellen van Hoverboardvoordeel.nl, al binnen enkele seconden. Elektrische steppen zijn namelijk opvouwbaar en daardoor makkelijk op te bergen. Nog een voordeel dat je aan een elektrische step hebt, is het feit dat dit vervoersmiddel milieuvriendelijk en duurzaam is. Zo houd je het milieu schoon en bespaar je jezelf heel wat euro’s, die anders naar de belasting zouden gaan. Is de accu leeggelopen? Geen nood, want deze is na twee uurtjes aan het stopcontact te zijn geweest, weer volledig opgeladen.

Elektrische step vs Hoverboard

Hoverboardvoordeel.nl biedt zowel hoverboards als elektrische steppen aan. Deze verschillen in principe niet veel van elkaar, aangezien beide worden gepromoot als te zijn snel en milieuvriendelijk. Daarnaast behoeven beide transportmiddelen geen eigen kracht bij het voortbewegen, dat doen de electromotoren. Vanwege de bouw, kun je ze beide ook makkelijk opbergen en vervoeren. Waar het grootste verschil in zit, is de manier waarop je je voortbeweegt. De hoverboard wordt ook wel een self – balancing scooter genoemd, wat logischerwijs betekent, dat je jezelf in evenwicht moet houden bij het besturen, er is namelijk geen stuur of ander houvast aanwezig. Elektrische steppen hebben, zoals we gewend zijn, wel een stuur. Degenen, die wat moeite hebben met balanceren, zullen een elektrische step daarom makkelijker vinden om mee te rijden dan een hoverboard. Een ander verschil tussen een hoverboard en een elektrische step, is de snelheid die ze kunnen bereiken.

Deze is meestal afhankelijk van een aantal factoren, maar over het algemeen bereikt een hoverboard maximaal 20 km/u, terwijl een elektrische step tot wel 30 km/u kan gaan. Waar bepaalde elektrische steppen, die gekeurd en verzekerd zijn, wel worden toegelaten op de openbare weg, mogen hoverboards dat niet in Nederland. Je mag ze slechts op prive terrein gebruiken. Aan de hand van deze kenmerken, heb je al gauw de voordelen en nadelen van beide vervoersmiddelen op een rijtje.

Het nadelige aan een hoverboard is dat het, over het algemeen wat meer tijd kost, om te kunnen balanceren en dus de hoverboard te besturen. Je hebt verder ook geen houvast, zoals bij een elektrische step. Qua snelheid, valt de hoverboard wel voordeliger uit; je kunt er veel sneller mee gaan, dan op een elektrische step. Een van de grootste voordelen die je aan een elektrische step hebt, is dat het na keuring en verzekering, toegestaan is op de openbare weg. Je kunt er dus echt wel mee aan het werk gaan. Dit in tegenstelling tot de hoverboard, die niet op de openbare weg mag.

 

Het assortiment elektrische steppen bij Hoverboardvoordeel.nl

Met het ruime aanbod van momenteel zeker negen (9) verschillende modellen elektrische steppen, hebben wij ervoor gezorgd, dat elke klant bij Hoverboardvoordeel.nl aan zijn trekken komt. Wij hebben elektrische steppen, die je makkelijk buiten de stad of op industrie terrein kunt gebruiken.

Zo is er de Citybug 2E, een eenvoudig en duurzaam model, die zowel voor recreatie als werk gebruikt kan worden. Een ander, mooi model is de Egret lijn. Van dit merk hebben wij er drie modellen; de Egret one, de Egret One GT en de Egret Ten. Allemaal zijn ze van Duitse makelij en bereiken snelheden van zeker 35km/u. Het zijn stevige modellen, die tegen een stootje kunnen en daarom goed te gebruiken zijn op industrie terrein.

Ben je opzoek naar een elektrische step, die je op de openbare weg zou kunnen gebruiken, dan kun je het best de Stigo en Robusto lijn bekijken. Wij hebben er de Stigo, Stigo XL en de Robusto Elite E – step. De Stigo steppen beschikken reeds over een EU typegoedkeuring, waardoor je ze, direct na verzekering, al kan gebruiken op de openbare weg. Stigo steppen kenmerken zich door een krachtig design (inclusief zadel), een accucapaciteit van zeker 20 – 40 km en te bereiken snelheden van 25km/u.

De Robusto Elite E – step is ook een pracht van een model. Met een comfortabel, verstelbaar zadel en stuur, luchtbanden, LED verlichting, schijfremmem, schokbrekers en een maximaal te bereiken snelheid van 25km/u, ben je verzekerd van optimaal rijgemak.

Alhoewel dit model geschikt is voor Belgische en Nederlandse wegen, zal het in Nederland eerst een RDW keuring moeten ondergaan, voordat het op de openbare weg mag. Vind je dat allemaal teveel en weet je niet, waar je precies naartoe moet voor de keuring, dan maken wij dat ook voor je in orde. Zodoende is je E – step bij aankoop reeds rijklaar. Andere leuke modellen binnen ons assortiment, die het bekijken zeker ook waard zijn, zijn de FlyKly Smart Ped en de Fosjoas K2.

 

 

Verkoop, levering en garantie

Voor het bestellen van een van onze elektrische steppen, ga je naar de website van Hoverboardvoordeel.nl toe. Hier selecteer je de gewenste step en bijvoorbeeld de gewenste kleur, waarna je hem in je winkelmand doet. Betalen voor aankopen, geschiedt bij ons op een veilige, makkelijke manier, namelijk online. Tot de betaalopties behoren onder andere iDeal, Mister Cash, Paypal, directe bankoverschrijving en cheque.

Bevind je je in Nederland of Belgie en heb je je bestelling voor 16.00u geplaatst, dan leveren wij je bestelling nog de volgende dag, gratis tot aan huis. Het kan weleens voorkomen dat wij een bepaald item niet in voorraad hebben, waardoor je wat langer (meestal 5 werkdagen) zult moeten wachten op je bestelling. Over defecten en mankementen hoef je je geen zorgen te maken, op elke elektrische step, geven wij 2 jaren fabrieksgarantie.

Daarnaast heb je tot 14 dagen de tijd om je te bedenken over je aankopen. Ben je toch niet helemaal tevreden over iets of bemerk je een defect aan je step en wil je hem retourneren, dan maak je via onze website, een retouropdracht aan. Hierna zullen we je telefonisch contacten en verdere afspraken met je maken.

Heb je verder nog vragen en zou je graag met ons in contact willen treden, dan kan dat telefonisch of via mail. Je kunt ons via mail bereiken door een contactformulier in te vullen. Je kan eveneens een mail sturen naar klantenservice@hoverboardvoordeel.nl. Wij nemen zo snel als mogelijk, contact met je op. Daarnaast zijn wij aanwezig op social media (Custorate, Facebook en Instagram) zodat je op de hoogte blijft van de meest recente nieuwtjes bij Hoverboardvoordeel.nl.

Tot slot

Bij Hoverboardvoordeel.nl specialiseren we ons, in de zogenoemde personal transporters en bijbehorende assessoires. Bekend is natuurlijk de hoverboard. Niet minder bekend, zijn onze elektrische steppen, die we in verschillende merken en modellen hebben. Het zijn allemaal stevige, duurzame steppen, die je niet alleen van de ene naar de andere plaats brengen, maar je ook een boel plezier bezorgen. Wacht dus niet langer, maar neem een kijkje in ons assortiment en heb binnen 1 werkdag, je nieuwe elektrische step in huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *