✓ Gratis levering Nederland & België (onder 50 euro) ✓ tot 2 jaar fabrieksgarantie ✓ 14 dagen bedenktijd

Winkelmand

Elektrische vouwfiets kopen

Hoverboardvoordeel.nl staat in zowel Nederland als België hoog aangeschreven als leverancier van hoverboards en bijbehorende assessoires. Hoverboards zijn echter niet de enige smart devices op de markt, het zijn er een aantal. Dit aantal wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe ontwerpen. Wij van Hoverboardvoordeel.nl vonden het meer dan billijk, onze klanten eveneens te voorzien van een ruimer aanbod aan smart devices.

Bij ons ben je daarom terecht voor meer dan alleen hoverboards. Recent nog, werd het assortiment uitgebreid met elektrische vouwfietsen. Dit transportmiddel is om een aantal redenen, wereldwijd, razend populair. Waarom eigenlijk? Hoe werkt deze fiets nu precies? Welke voordelen maken, dat de elektrische vouwfiets immens populair is? Mag je met een elektrische fiets de straat op in Nederland? Welke elektrische vouwfietsen hebben we allemaal in ons assortiment? Het antwoord op al deze vragen krijg je in dit artikel.

 

Hoe werkt een elektrische vouwfiets?

Elektrische fietsen verschillen in feite weinig van de normale. Je gaat er op dezelfde manier mee om, als met een normale fiets. Waar zit dan het verschil in, zul je denken? Dat vind je in de werking van een elektrische fiets. Elektrische fietsen zijn voorzien van enkele, extra onderdelen, waarvan de meest belangrijke de batterijen en de motor zijn. Deze maken het namelijk tot een elektrische fiets.

Om de werking van een elektrische fiets beter te begrijpen, is het van belang te weten, dat deze fietsen over het algemeen beschikken over drie (3) rijstijlen: zelf trappen, trappen met ondersteuning en volledig elektrisch rijden. Afhankelijk van de geselecteerde rijstijl, zorgt de motor, die aangedreven wordt door de batterijen, ervoor, dat je bijvoorbeeld minder hard of helemaal niet hoeft te trappen. De motor houdt de fiets namelijk in beweging. Belangrijk is natuurlijk wel, dat je gedurende het deels of volledig elektrisch rijden, de snelheid in de gaten houdt.

De elektrische vouwfiets komt met een leuk, toegevoegd detail (de naam zegt het al): deze fietsen zijn inklapbaar oftewel opvouwbaar. Dit maakt dat de fiets veel beter te dragen èn te vervoeren is. Je kunt hem makkelijk aan het werk of buiten de stad meenemen; hij past zo in de kofferbak. Ook in huis ben je geen kostbare woonruimte kwijt aan opslag, een klein hoekje is ruim voldoende. Hoe geschiedt het opvouwen precies? Dat staat allemaal duidelijk uitgelegd in de handleiding, welke je van ons meekrijgt, bij het kopen van een van onze modellen. Daarnaast staan er instructiefilmpjes op onze website en kun je altijd nog, contact opnemen met de klantenservice van Hoverboardvoordeel.nl.

 

Voor wie is de elektrische vouwfiets geschikt?

DElektrische vouwfiets geschikt voor jong en oude fiets is een veel gebruikt, milieuvriendelijk transportmiddel. Van kleintjes tot volwassenen; een ieder heeft weleens op de fiets gereden. Desondanks is hij niet altijd, door een ieder te gebruiken. Denk maar aan de iets ouderen, die moeite hebben met het trappen. Je komt er dan ook niet ver mee, als je geen fan bent van de pedalen! De elektrische (vouw)fiets neemt al deze moeilijkheden weg; doordat er verschillende rijstijlen aanwezig zijn, kun je het fietsen makkelijk aanpassen aan je eigen behoefte. Bepaalde modellen beschikken eveneens over een verstelbaar stuur en zadel, waardoor deze elektrische fietsen in feite door een ieder (jong als oud) te besturen zijn. Let er bij het aanschaffen van een nieuwe, elektrische vouwfiets wel op, dat het model ook echt past bij je stijl en voorkeur.

Aandachtspunten bij het kopen van een elektrische (vouw) fiets

Bij het kopen van een elektrische fiets houd je rekening met een aantal zaken. Meestal gaat het om dezelfde dingen waar je naar zou kijken bij het aanschaffen van een normale fiets: comfort en kwaliteit. Elektrische fietsen hebben echter, zoals we dat inmiddels weten, een aantal onderdelen extra. Belangrijk zijn de motor, de batterijen en de controller. Het is nodig, ook enige aandacht hieraan te besteden.

De motoren, geschikt voor elektrische fietsen, komen in verschillende soorten voor en onderscheiden zich, aan de hand van het vermogen of capacitieit Vrij vertaald staat het vermogen van een motor voor de hoeveelheid gewicht dat zo een fiets kan dragen en het gemak waarmee dit geschiedt. Hoe groter het vermogen van een motor, hoe meer gewicht de fiets, met gemak kan dragen. Dit gaat wel ten koste van de duur van je batterijen, aangezien deze ook meer verbruikt zullen worden. Bij het aanschaffen van een elektrische fiets, dien je hier rekening mee te houden. Ga voor jezelf na, waar je de fiets voor zult gebruiken en welk vermogen daar geschikt voor is. Wij van Hoverboardvoordeel.nl helpen je daar graag mee en staan klaar om de nodige adviezen te geven. Een andere factor, waarop gelet moet worden, is de wetgeving in het land of een bepaald gebied, als het gaat om het vermogen van een motor. Indien je van plan bent met je elektrische fiets op de openbare wegen te rijden, dan zal de motor aan het maximaal gestelde vermogen moeten voldoen.

Niet minder belangrijk, zijn de batterijen. Deze leveren namelijk de energie, waarop de motor draait. Deze batterijen zijn oplaadbaar en daardoor her te gebruiken. Batterijen van goede kwaliteit nemen slechts 2 tot 4 uurtjes om volledig op te laden en gaan hierdoor, tot zeker 800 oplaadbeurten mee. De batterijen die je tegenwoordig in de meeste elektrische fietsen vind, zijn lithium batterijen. Dit type is nogal populair vanwege een aantal redenen: relatief licht (geen extra gewicht bij het fietsen!), relatief grotere capaciteit waardoor je grotere afstanden kunt afleggen, korte oplaadtijd en een langere levensduur. Interessant weetje: alle elektrische vouwfietsen van Hoverboardvoordeel.nl beschikken over lithium batterijen!

De controller regulteert de hoeveelheid aan elektrische “assistentie”, welke je bij het trappen wenst te hebben; deels elektrisch of volledig elektrisch. De controller vind je in twee (2) soorten: een pedal – activated systeem en een throttle – based systeem. Beide zijn nogal eenvoudig te gebruiken en de uitleg vind je terug in de handleiding.

Met de elektrische vouwfiets op de openbare weg

Elektrische fietsen zijn er in een aantal modellen, waarbij elk model, haar eigen kenmerken heeft. De Nederlandse wetgeving verschilt daarom ook per soort elektrische fiets. Beschik je over een standaard, elektrische (vouw)fiets, dan zijn de verkeersregels voor de gewone fiets van toepassing. Hoe weet je nu, of je over dit type elektrische fiets beschikt? Daar zijn er een aantal kenmerken voor, op een rijtje gezet.

Ten eerste dient de fiets te beschikken over een trapondersteuning. Ten tweede mag de fiets, met trapondersteuning, niet sneller gaan dan 25 km/u. Je mag natuurlijk harder gaan dan 25 km/u, maar dan op eigen kracht, zonder trapondersteuning. Een andere vereiste is, dat je moet meetrappen om vooruit te komen. Tenslotte mag de motor van de fiets geen vermogen, hoger dan 250W hebben. Indien je e – bike aan al deze vereisten voldoet, dan betekent dat, dat hij geschikt is voor de openbare weg. Je hebt er geen rijbewijs, kentekenplaat of WA verzekering voor nodig.

Bij het samenstellen van ons assortiment aan elektrische vouwfietsen, hebben wij van Hoverboardvoordeel.nl ook rekening gehouden met deze vereisten. Een van onze modellen, de Airwheel R5, voldoet namelijk aan al deze vereisten: het bereikt maximale snelheden van 20 km/u, beschikt over een rijstijl met trapondersteuning en heeft een motorvermogen van minder dan 250W. Met de Airwheel R5 kun je daarom eenvoudig, het fietsenpad op!

 

Voordelen van elektrische vouwfietsen

Als we de cijfers mogen geloven, vertoont het gebruik van elektrische (vouw) fietsen in Europa, de laatste jaren een stijgende trend. Niet verwonderlijk, aangezien dit transportmiddel ons een heleboel voordelen levert.

Het allereerste is natuurlijk gebruikersgemak. Je beleeft er heel wat plezier mee, aangezien de elektrische vouwfiets aan te passen is aan je eigen rijbehoefte. Daarnaast is het niet meer nodig, om op eigen kracht, steile hellingen op te gaan (en daar uitgeput neer te vallen!). Aangezien je beschikt over trapondersteuning, gaan zulke ritjes veel makkelijker. Ook voor oudjes, die het trappen niet meer of niet helemaal aankunnen, is de elektrische fiets een uitkomst. Vanwege het inklapbaar zijn van deze fietsen, kun je ze ook makkelijk transporteren en/of opbergen.

Het tweede, belangrijkste voordeel heeft te maken met het feit, dat elektrische vouwfietsen zuinig, milieuvriendelijk en snel zijn. Net als de normale fiets, behoeft de elektrische fiets geen benzine en is daarmee, een van de milieuvriendelijkste vervoersmiddelen. Daarnaast is het DE oplossing gedurende spitsuren. Urenlang in de file staan is niet meer nodig; met je e – bike, ben je binnen no – time thuis.

Om het compleet te maken, houdt de elektrische vouwfiets je ook nog gezond! Uit onderzoek is gebleken dat de bezitters van een elektrische fiets, meerdere keren per week de fiets pakken, terwijl dat voor normale fietsen beperkt blijft tot 1 of 2 keren per week. Daarnaast beschikken degenen met een elektrische fiets over een veel betere conditie dan de rijders van normale fietsen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de verschillende rijstijlen, die een elektrische fiets te bieden heeft. Door deze correct in te stellen, zorg je (onbewust) ervoor, dat je dagelijks voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Elektrische vouwfiets vs Hoverboard

 

Zowel de elektrische vouwfiets als de hoverboard, behoren tot de categorie van personal transporters en zijn beide veel gevraagd. We hebben ze daarom ook allebei in ons assortiment. Waar komen deze transportmiddelen in overeen en waar ligt het verschil?

Voor wat betreft de werking van beide transportmiddelen, zijn er heel wat overeenkomsten te bemerken. Allebei werken ze op elektromotoren, die worden aangedreven door batterijen. Je dient ze daarom, na verloop van tijd, allebei aan de oplader te doen. De oplaadtijd kan hier en daar wat variatie vertonen, maar over het algemeen, nemen zowel hoverboards als elektrische vouwfietsen, ongeveer 2 tot 4 uren, om volledig opgeladen te zijn.

Een andere overeenkomst vind je in het gemak, waarmee beide personal transporters te gebruiken zijn. Doordat de elektrische vouwfiets inklapbaar is, kun je hem, net als de hoverboard, makkelijk opbergen en vervoeren.

Het meest opvallende verschil vind je in de manier, waarop je je voortbeweegt. De hoverboard is een self – balancing scooter; enige vorm van houvast ontbreekt. Besturen doe je, door jezelf in evenwicht te houden. In evenwicht blijven is natuurlijk ook nodig bij de elektrische vouwfiets, echter beschik je bij de e – bike over een stuur, waardoor het besturen wat eenvoudiger wordt. Een ander verschil wordt bemerkt in de snelheden die beide transportmiddelen kunnen bereiken. Dit variareert meestal per model, maar over het algemeen kunnen hoverboards maximaal 30 km/u bereiken, terwijl de standaard elektrische (vouw) fietsen ongeveer 25 km/u halen. Onze elektrische vouwfietsen bereiken maximale snelheden van 20 km/u en voldoen daarmee aan de maximaal toegestane snelheid van standaard elektrische fietsen op de openbare weg. Hieraan is een ander verschil verbonden: hoverboards worden niet toegelaten op de openbare weg, terwijl elekrische fietsen dat wel mogen, mits ze voldoen aan de vereisten.

Tenslotte is er nog de afstand, welke je met beide vervoersmiddelen kunt afleggen. Dit is geen eigenschap op zich, heel wat factoren hebben er een bepalende invloed op. Denk maar aan de batterijcapaciteit, de mate waarin de batterijen opgeladen zijn, het te dragen gewicht, etc. Echter is de elektrische vouwfiets over het algemeen in staat, meerdere kilometers af te leggen, dan de hoverboard.

Aan de hand van de opgesomde verschillen en overeenkomsten, heb je al gauw een beeld van de voor – en nadelen van zowel de elektrische vouwfiets als de hoverboard. Het besturen van een elektrische vouwfiets gaat wat makkelijker en sneller, vanwege de aanwezigheid van een stuur. De elektrische fiets gaat qua snelheid wel wat langzamer, maar dat wordt goedgemaakt door het feit, dat je er ook echt mee, op de openbare weg kunt. Een ander voordeel van de elektrische vouwfiets, is dat je er verder mee kunt gaan, grotere afstanden mee kunt afleggen.

 

Het assortiment elektrische vouwfietsen bij Hoverboardvoordeel.nl

Hoverboardvoordeel.nl beschikt momenteel over drie (3) kwalitatief goede, elektrische vouwfietsen.

Een van onze bekende modellen, is de Airwheel R5. Deze is voorzien van heel wat leuke, technische details. Om elke bestuurder tegemoet te komen, beschikt deze opvouwbare e – bike over drie (3) rijstijlen: zelf rijden, rijden met trapondersteuning en volledig elektrisch rijden. Het mooie aan deze elektrische fiets is, dat het, ondanks haar lichte ontwerp, zeker 100 kg aan gewicht kan dragen. Je kunt er daarnaast tot wel 100 kilometers aan afstand afleggen, waarna de batterijen binnen drie uurtjes, weer volledig opgeladen zijn. Stevig, duurzaam en voordelig; zo is de Airwheel R5 het best te beschrijven.

Een van de sportieve modellen binnen het assortiment, is de Robstep X1. Ook deze e – bike beschikt over de welbekende motor en batterijen, die binnen korte tijd, opgeladen zijn. Je bereikt er snelheden van maximaal 20 km/u mee. De Robstep X1 beschikt verder over een smart display panel, waarop duidelijk staat aangegeven hoeveel kilometers zijn afgelegd en hoeveel je aan batterij over hebt. Daarnaast heeft deze e – bike nog LED verlichting en Bluetooth audio.

Tenslotte hebben we de nog de FlyKly Smart Bike. Dit stoer ogend model beschikt over alle eigenschappen, welke het tot een geschikte e – bike voor in de stad maakt. Om het voor de bestuurder nog makkelijker te maken, heb je bij aankoop van deze elektrische vouwfiets, de beschikking over een applicatie, die makkelijk te downloaden is op je smartphone en waar je de e – bike mee kunt bedienen.

Verkoop, levering en garantie

Het kopen van een elektrische vouwfiets, is niet iets, dat je dagelijks doet. Er komt heel wat bijkijken. Bij Hoverboardvoordeel.nl zorgen we er daarom voor, dat de verkoopprocedure zo eenvoudig mogelijk is, zodat je je daar niet druk over hoeft te maken.

Om ons assortiment te bekijken en eventueel een van de elektrische vouwfietsen te kopen, ga je eerst naar onze website. Het overzichtelijk menu brengt je naar de gewenste productpagina toe, alwaar alle nodige productdetails staan aangegeven. Heb je een keuze gemaakt, dan selecteer je deze elektrische vouwfiets en plaats je het in de winkelmand. Je wordt vervolgens gebracht naar de betaalomgeving waar je vrij eenvoudig en veilig, online kunt betalen voor je aankopen. Tot de betaalopties behoren onder andere iDeal, Mister Cash, Paypal, directe bankoverschrijving en cheque.

Zit je als klant in Nederland of België, en heb je voor 16:00 u je bestelling geplaatst, dan zorgen wij ervoor, dat je aankopen, reeds de volgende dag, tot aan de deur worden afgeleverd. Levering is helemaal gratis! Het kan soms gebeuren, dat een van onze items uitverkocht is. Wij zullen dit zo snel als mogelijk laten halen, wat in de meeste gevallen betekent, dat je enkele dagen (meestal 5 werkdagen) extra zult wachten.

Ook aan zaken als garantie en bedenktijd hebben we gedacht. Bij het doen van je inkopen, krijg je op elk item, 2 jaren fabrieksgarantie. Daarnaast krijg je tot 14 dagen na de aankoop, de tijd, om je te bedenken. Ben je toch niet helemaal tevreden over iets of bemerk je een defect aan je elektrische vouwfiets en wil je hem retourneren, dan maak je via onze website, een retouropdracht aan. Hierna zullen we je telefonisch contacten en verdere afspraken met je maken.

Bij Hoverboardvoordeel.nl hechten we enorm veel waarde aan klantenservice; de klant is immers koning. Er staat daarom ten alle tijde iemand klaar, om je van dienst te zijn. Dit kan middels een contactformulier of een mailtje naar klantenservice@hoverboardvoordeel.nl. Wij zullen zo snel als mogelijk is, contact met je opnemen. Daarnaast zijn we ook aanwezig op social media: Custorate, Facebook en Instagram. Volg ons en blijf op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en kortingen!

Tot slot

Hoverboardvoordeel.nl kenmerkt zich als DE specialist op het gebied van personal transporters. Ons assortiment bestaat daarom niet alleen uit hoverboards, maar is uitgebreid met stevige, elektrische vouwfietsen, die elk, hun eigen, leuke details hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *